Βελονάκι & βελόνες

Photo by Katerina Kourou
Photo by Katerina Kourou

Τα τελευταία χρόνια το πλέξιμο είναι ξανά στη μόδα. Εικόνες ανθρώπων που πλέκουν στα ΜΜΜ αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Εκτός από την δημιουργική ευχαρίστηση και τη μοναδικότητα που προσφέρει ένα χειροποίητο αξεσουάρ ή ρούχο, το πλέξιμο έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

Το πλέξιμο μειώνει τα επίπεδα του στρες, επίσης διεγείρει το μυαλό μας, διατηρώντας μας υγιείς και δραστήριους. Κατά τη διάρκεια του πλεξίματος γυμνάζουμε το μυαλό μας υπολογίζοντας πόσο νήμα θα χρειαστούμε και τον αριθμό των θηλιών.

Είναι γνωστό και σε άλλες χειρωνακτικές δραστηριότητες ότι ενθαρρύνεται η δημιουργικότητά μας. Κοιτάζοντας την ολοκληρωμένη δημιουργία μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε αυξάνουμε την αυτοπεποίθησή μας επιβραβεύοντας τον εαυτό μας με ένα ρούχο ή αξεσουάρ που είναι μοναδικό και φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από τα χέρια μας.

Εκτός από τα ψυχολογικά οφέλη, το πλέξιμο βοηθάει στη μείωση της πίεσης, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει κινητικά προβλήματα των άνω άκρων.

Στο Μέκειο παραδίδονται μαθήματα πλεκτικής με βελονάκι και βελόνες ξεκινώντας από απλά μοτίφ και διαφορετικές πλέξεις και καταλήγοντας σε αξεσουάρ όπως κασκόλ και σκουφιά. Οι πιο προχωρημένοι μπορούν να φτάσουν σε ολόκληρα κομμάτια γκαρνταρόμπας όπως ζακέτες και πουλόβερ.

Τα μαθήματα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1,5 ώρα.

Θα χαρούμε να σας δούμε στους ζεστούς χώρους του Μεκείου και να γίνετε μέλος της ομάδας πλεκτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 26510 22326 ή στείλετε μήνυμα στο info@mekeio.gr.